Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csizmás érdekességek, tudnivalók képes leírás - Csizma.tlap.hu
részletek »

Csizmás érdekességek, tudnivalók - Csizma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csizma.tlap.hu » Csizmás érdekességek, tudnivalók
Keresés
Találatok száma - 11 db
160 cm. testmagasságnál

160 cm. testmagasságnál

Rövid, vastag lábszárhoz inkább bokacsizma, bakancs, bocskos és/vagy vádli közepéig érő félhosszú fazon ajánlott. Ennek az alkatnak legjobb, ha mindez lágyszárú és/vagy bokára simuló forma, nem kell díszítés, az anyaga lehetőleg matt legyen, a képen látható középső fazon. Rövid vékony lábszárhoz hosszban ugyanolyan mint az előzőnél, de anyagában merőben eltérő az ajánlott. A csizma, lábbeli szára merev legyen, lehet rajta díszítés, kissé elálló a lábszártól ezzel is vastagítva azt. Anyaga lehet világos, fényes hatású, díszített, a képen látható jobboldali fazon.

170 cm. testmagasság és - vagy magasabb

170 cm. testmagasság és - vagy magasabb

170 cm testmagasság, magasabb hosszú és vastag lábszárhoz, térdig érő, térd fölötti lehet combközépig érő is. Anyaga lágy inkább harisnyaszerű, nincs díszítés, kerülendő a nagyon világos szín és a nyomott felület. Rövid, vastag lábszárhoz inkább bokacsizma, bakancs, bocskos és/vagy vádli közepéig érő félhosszú fazon ajánlott. Ennek az alkatnak legjobb, ha mindez lágyszárú és/vagy bokára simuló forma, nem kell díszítés, az anyaga lehetőleg matt legyen, a képen látható középső fazon. Rövid, vékony lábszárhoz hosszban ugyanolyan mint az előzőnél, de anyagában merőben eltérő az ajánlott. A csizma, lábbeli szára merev legyen, lehet rajta díszítés, kissé elálló a lábszártól ezzel is vastagítva azt. Anyaga lehet világos, fényes hatású, díszített, a képen látható jobboldali fazon.

Egyszer használatos

Egyszer használatos

Vásároltam egy műbőr csizmát, közel 10.000 Ft-ért. A csizmáról egy felvétel után nagy darabokban válik le a felső műbőr réteg. 4 nappal a vásárlás után visszavittem. Tájékoztattak, hogy ezt kermiztetni kell. Másfél hét múlva, visszakaptam a csizmát és a kermi véleményt, hogy a reklamációm alaptalan, nem anyaghibás az árú. Ami a legjobban felháborított, hogy a kermi által az árú megnevezése, női rendszeres viseletű csizma, de ezt a csizmát csak egyszer lehetett felvenni. Valakinek van ötlete mit lehet tenni, mert az üzletben csak azt mondták, hogy én is beküldhetem a kermi-be saját költségemre, de az megegyezik a csizma árával. Már így sem vagyok előrébb, mert se pénzem, se csizmám, hisz másikat nem tudok venni.

Fogalma

Fogalma

A bőripar gyártmányszerkezete megváltozott, és kifejezetten kémiai iparból mechanizált iparrá alakult át. A mechanikai cipőgyártás viszont egyre inkább a kemizálás irányába halad. Ezekhez a változásokhoz a műbőrök növekvő felhasználási aránya is hozzájárul, amely egyben a termelékenység növelésére is kedvezően hat. Csizma: Az alsó lábszárat a boka felett is fedő lábbeli. A női csizmák divat szerinti viseletre, a férfi csizmák speciális célokra készülnek. Felerősítőelem nélkül vagy fűzős, húzózáras kivitelben gyártják.

Kosáryné Réz Lola -  A csizma

Kosáryné Réz Lola - A csizma

- Bob! - kiáltott az úr a lépcsőn és szinte a légyzümmögés is elhalt hirtelen. Elhalt a légyzümmögés, minden zaj elhalt, amilyen messze emberi hang csak eljuthat a nehéz levegőben. És szabad lett az út a folyosókon, néger és félnéger fiókák tűntek el a sarkokban, függönyök, szekrények, párkányok mögé, az öreg szakácsnő leejtett kezéből egy fűszeres agyagtálacskát a konyhában és még csak kiáltozni se mert ijedtében. Mellére szorított kézzel, visszafojtott szipogással válogatta ki a szerecsendiót a cserepek közül. - Bob! - süvített még egyszer az úr hangja. Bob a szerelmesétől jött, a náddal fedett kunyhók tájékáról, lihegő futással. Nem tudhatta, hogy máris hazajön az úr. Úgy volt, hogy társaságban fog maradni estig és jókedvűen fekszik majd ágyba. De már itthon van és a hangján érzik, hogy haragos!

Megint szétjött a csizma ugyanott, úgyanúgy

Megint szétjött a csizma ugyanott, úgyanúgy

Második nap, szétjött a csizma ugyanott, ugyanúgy. Mondanom sem kell kritikán aluli volt a megragasztása is, hiszen körülbelül olyan volt mintha egy technokol csíkkal elintézték volna. Az esetem úgy gondolom nem egyedi de mégis leírom mert felháborítónak tartom,hogy Magyarországon semmi de semmi nem védi a vásárlókat. Még a Fogyasztóvédelem sem. 2009. december 11-én vásároltam magamnak egy csizmát 18000 forintért az Allee bevásárlóközpont földszintjén található Players Room nevezetű cipőboltban. Elérkezett a karácsony, és december 25-én a csizma bal oldali párjának a talpa elengedte a ragasztást, illetve oldalt is elkezdett szétjönni.Félév garanciát kaptam rá így hát visszavittem, hogy cseréljék ki vagy adják vissza a pénzt. Mondanom sem kell ez nem történt meg. Másfél hét után hívtak, hogy kész a csizma, átvehetem, megjavították. A Kermit meg sem közelítette a csizmám, hiszen egy Kiss Béla nevezetű műbőr szakértő szakvéleményét nyomták le a torkomon, aki azt írta rá javítható. Megragasztották. Nem tehettem mást átvettem, mivelhogy a következő lépés az lett volna, hogy önköltségből (plusz 6500 forint) bevizsgáltatom a fogyasztóvédelemnél. Nem vállaltam, hiszen majdnem húszezer forint volt így is a lábbeli.

Mikszáth Kálmán - A kis csizma

Mikszáth Kálmán - A kis csizma

Keskeny, szürke felhőfoszlányok úsznak a környék fölött. Nagy égiháború lehetett az éjjel, esővel, viharral, villámlással vegyes. Látszik is a nyoma mindenfelé, a fák gallyai le vannak tördelve, faleveleken, fűszálakon esőszemek csillognak, a templomsoron a nagy garádban zuhog a víz. Vőneki János uram portáján egész tócsák állnak, a Zákó Mihályék kertjében pedig - éppen az imént mesélte Mihók Magda - a madárfészket is lemosta a fáról a zuhogó zápor. Köd gömbörödik a sár fölött, átlátszó és fehéres, mint a muszlinruha, a falusi kémények füstje fölfelé száll, megannyi jele, hogy már nem lesz eső, bár az ég morcos, borús még, akár a Bizi apó arca, ki meghajolva, ingadozó léptekkel megy a hosszú utcán Szűcs Istókkal a kőművessel. Hogy összeesett az öreg! Nem is csoda, csövestül éri a veszedelem. A lány meghal, ökrei fölfújódnak, csűre, asztagja megég, lovait elhajtják a szegénylegények. Hanem érzi is a súlyát az Isten 'másik' kezének, ha nem tudta megbecsülni a jobbikat.

Motoros csizmák királya

Motoros csizmák királya

Motoros csizmák királya A Forma Ice Flow csizmában minden benne van, ami a motorost megilleti Mire képes egy gyártó? Ezt mindig aktuális csúcsmodelljük mutatja meg. A Forma olasz motoros csizma gyártójának legkifinomultabb terméke az Ice Flow névre keresztelt versenycsizma. Fő a biztonság Elsődleges szempont egy versenycsizma esetében viselője lábának épsége. Az Ice Flow csuklós bokarésze megakadályozza a láb csavarodását, de kemény protektorok védik a sarkat, és a sípcsontot is. Versenyzőknél a bukás benne van a pakliban, a csizma több cserélhető koptatóval is fel van szerelve, így egy esés után elég azokat lecserélni.

Sarokhagyó női csizmák

Sarokhagyó női csizmák

Röviddel vásárlás után a cipész asztalán kötnek ki a női lábbelik, de 'nem baj, mások is jártak így'. Milyen csizmát árulnak boltjaink, hogy már az első használatkor felmondják a szolgálatot? December elején lányom a diákmunkájából kapott fizetéséből vásárolt magának egy pár piros színű bokacsizmát a Miskolcon az Rk Divatház üzletében. A bokacsizma nem volt drága, ára mindössze: 3650 forint volt. Márkáját illetően nem tudom leírni, de dobozán a Cellina felirat olvasható.

Hirdetés
Stílus és Karrier

Stílus és Karrier

Csizmát,.....de milyet? Sokan kérdezik szakértőinktől, hogy milyen csizma állna jól? Ma már nagyon sokféle csizmát és csizmaszerű lábbelit lehet találni. A kiválasztásnál van egy-két nagyon fontos szempont amire érdemes odafigyelni. hosszú és vékony lábszárhoz, térdig érő, térd fölötti, combközépig érő. Merev szárú, lehet lakk is díszítéses is.

Suzuki Interat

Suzuki Interat

A jobb minőségű motoros csizmák védenek a nedvesség és a szél ellen, és lélegző béléssel rendelkeznek. Fontos, hogy a lábbeli kényelmes legyen és megfelelően tartsa a bokát, illetve védje a sípcsontot. Legyen magas szárú és jól állja a vizet.

Tuti menü